STAFFORD HEIGHTS

STATE SCHOOL

Clever use of materials help this multi-purpose complex shine

This multi-purpose complex includes hall space, multiple kitchen/canteen areas with meeting/cafe style rooms that spill into large covered external areas. Flowing onto terraced seating and shady grassy inclines, the centre addresses the main entrance of the school and provides active and layered connection spaces to the existing pool and tennis courts. A series of covered walkways connects the centre to the rest of the school and creates an active and protected edge to the facilities.
The wear and tear of the multi-purpose hall facility has been carefully considered. Inventive use of materials (fibre glass sheeting and small custom made pivot doors) provides even distribution of natural light and ventilation without costly and unsightly security systems and glazing. These functional elements double as light features to address the public when the hall is in use.
The massing breakup of the complex provides a layered and considered response to the site by providing a strong roof line that links the separate buildings and opens to address the public frontage. This helps the complex read as a whole for public functions, but relates back to the school through colour integration and pedestrian links.

Petrel Ave 1.jpg
11-A405_050.jpg
11-A405_024.jpg
11-A405_044.jpg
11-A405_145.jpg
11-A405_067.jpg
AW20110803_0271.jpg
11-A405_088.jpg