- Enterprise Centre, Southport

An integrated hub for a school looking beyond traditional teaching methods

The Enterprise Centre is an integrated hub of private and public domains, where inside merges with outside in this state of the art facility.  With a striking public face, the centre provides a professional complex that showcases Southport State High as a school looking beyond traditional teaching methods.

Incorporating a commercial quality kitchen, conference rooms, dining space and classrooms into a multi-purpose and adaptable enclave, The Enterprise Centre serves the current school requirements while providing quality spaces for community use as well.

The tight site and strict budget required careful consideration to the built form and the complex function of the development. The kitchens and classrooms were split to create two buildings with one large roof extension covering the semi-internal space.  This active spine connects the street and the school to create both the main entrance,  gathering and dining space.  The manipulation of this transitional space provides the core of the development that offers additional spatial opportunities above and beyond the original brief.

The Enterprise Centre is the result of a dedicated and determined principal open to architectural interpretation of a complex brief and serves as an example of what can be achieved within the public system.

^ BACK TO TOP

PROJECT OVERVIEW

CLIENT
DETA
(Department of Education,
Training & The Arts)

LOCATION
Southport, QLD
Australia

FLOOR AREA
955 M2

COMPLETED
2009

PROJECT VALUE
$2.4 M

REGISTER FOR OUR NEWSLETTER

Register to receive our monthly newsletter and project updates.