- Mayr Residence

A beautiful and sustainable house next to Springbrook Natural Park

The Austinville house was undertaken by a couple who have a strong environmental underpinning to their life values and the project was part of a larger strategy for them to give back to the environment.

They wanted a simple home with an aesthetic that communicated the spirit of the land regeneration.  A multitude of environmentally sustainable concepts were considered and included the impacts on the environment by living on ecologically sensitive land, energy consumption, re-use of waste and actually living in and with the natural environment.  The house is completely self sufficient in electricity and a solar hot water system is used to provide hot water.  A flushing compost Dowmus toilet is part of the waste management system.  A high emphasis was placed on thoroughly sealing all possible entry points for wildlife including snakes and tiny native mice.

It is a modern, beautiful house, made largely from simple and recycled materials, that fits subtly into the surrounding bush environment that is a pleasure to live in.

^ BACK TO TOP

PROJECT OVERVIEW

CLIENT
Wal Mayr

LOCATION
Austinville
Queensland, Australia

FLOOR AREA
NA

COMPLETED
NA

BUILDER
NA

PROJECT VALUE
TBA

REGISTER FOR OUR NEWSLETTER

Register to receive our monthly newsletter and project updates.