- Kuraby State School

Minimum ongoing maintenance and a colourful space to play

As part of the Building the Education Revolution program, Kuraby received funding for a multi-purpose hall with a science and technology building.

The design involved splitting the building and creating a covered open learning area. The large scale insertion into the school helped identify paths of travel and link the adjoining pre-school. Creating a forecourt spilling off the hall and kitchen, the landscaped space terraces down to the existing infrastructure and integrates disabled access to all parts of the building.

Located at the front of the school, the main entry addresses the street for public access. Tucked away from the main road and providing an atmospheric glow at night, the hall acts as a performance area while providing for breakout space back into the school.

Robust materials and a playful colour palette ensures minimum ongoing maintenance while providing an exciting new space that lends itself as both a primary and public function facility.

^ BACK TO TOP

PROJECT OVERVIEW

CLIENT
Grindley Constructions

LOCATION
Kuraby, QLD
Australia

FLOOR AREA
770m2

COMPLETED
2011

PROJECT VALUE
$2.1M

PROJECT MANAGEMENT
Davis Langdon

REGISTER FOR OUR NEWSLETTER

Register to receive our monthly newsletter and project updates.