- Gaven State School

A once unusable space has been transformed into an activity and performance hub

Situated on a very steep site, the hall and associated multi-media rooms were split over two storeys to create a double height covered entry as the focal point to the project. With views through this space, a previously lacking visual connection between the school and the oval was created. The site required significant resolution to connect the school level with the hall and access to the oval.

The addition of a stage and rear access to classrooms provides the school with a new large enclosed performance space, equipped with control room and ticket office. High level strip windows around the hall allow views from the upper level walkway outside into the hall and stage, with large banks of aluminum louvers facing the low side of the hill to catch the predominant breezes. Large doors opening into the double height forecourt extend the audience space for larger performances.

By utilising the steep nature of the site, an outdoor grassed ampi-theatre was created as a linking space down to the hall with maintenance storage an additional bonus under the stage.

A close working relationship between Lightwave Architectural, the client and other disciplines allowed a combined level of expertise to overcome a challenging site and in turn transform an unusable space into an asset for the school.

^ BACK TO TOP

CLIENT
Qld Department of Education & Training

LOCATION
Gaven, Qld

FLOOR AREA

COMPLETED
2011

PROJECT MANAGEMENT
Capworks

BUILDER
Statham

REGISTER FOR OUR NEWSLETTER

Register to receive our monthly newsletter and project updates.