- Black Residence

Residential Design, Lightwave Architectural Portfolio

A perfect example of luxurious beachfront living

The Black Residence is located on the enviable location of the beachfront in Kingscliff and the abode takes advantage of fantastic ocean views with a north-eastly aspect.

The Black’s wanted a house that would stand out in the street-scape, as a quality product, within a new development flooded with large heavy weight houses.

The sculptural approach to this house gave it a clear identity with a sophisticated and unique aesthetic.

Dual living – a house for entertaining and private spaces

We created a house for entertaining with a series of connecting formal and informal spaces that transit from the grand entry, past the northern courtyard to the kitchen and sunken lounge.

Private spaces upstairs provide separation from the main body of the house while maintaining connection within the large house through the use of voids and open walkways.

^ BACK TO TOP

PROJECT OVERVIEW

CLIENT
Alan & Cheryl Black

LOCATION
Salt, Kingscliff
Australia

FLOOR AREA
NA

COMPLETED
November 2006

PROJECT MANAGEMENT
NA

PROJECT VALUE
$1.6M

REGISTER FOR OUR NEWSLETTER

Register to receive our monthly newsletter and project updates.